Hukuk Bürosu

Hukuk Büromuzun Hizmetleri
Hizmetler
01
Vergi Hukuku
Vergi hukuku kaynağını anayasadan alır. Her bir şahsi ve tüzel kişiliğini kanunlar ile getirilmiş yükümlülüklerdir. Şayet ilgili vergi dairesince hukuka aykırı olarak tarafa vergi tarhı yapılması halinde yine vergi mevzuatında düzenlenen kanunlar uyarınca dava açılması ile söz konusu hatalı yahut hukuka aykırı vergi dairesi işlemlerinin iptal olmasına ilişkin daldır.

04
Trafik Kazalarından dolayı oluşan anlaşmazlıklar
Trafik kazaları netieceleri itibariyle maddi, yaralanmalı yahut ölümlü kazalardan oluşmaktadır. Karayolları Trafik Kanunu söz konusu trafik kazalarında kusurlu tarafa yükümlükler getirmiştir. İş bu hallerde kusursuz yahut daha az kusurlu taraf kusurlu taraftan araç değer kaybı, sürekli iş göremezlik yahut ölüm halinde destekten yoksun kalma tazminatı talep edebilmektedir.

02
Ceza Hukuku
Türk yargı sisteminde yasalarla kişi ve tüzel kişilerin toplum içinde huzurlu yaşamaları önceliklidir şayet bunun aksine eylem ve davranışlarda bulunulması halinde yasa koyucunun önceden belirlemiş olduğu kanunlar ile cezalandırılma şart ve sonuçları düzenlenilmiştir. Ceza hukukunda temel olan fiil ile verilecek cezanın adalet dengesi ancak iyi bir savunma ile teminat altına alınabilececektir. Bu nedenle ceza hukuku alanında uzman bir avukat ile çalışmak en adaletli sonucun tecelletmesinin gereğidir.
05
Aile Hukuku
Aile hukuku medeni kanun içinde düzenlenilmiştir. Buna göre boşanma, mal paylaşım, soy bağı, soy bağının reddi vesayet gibi konular aile hukukunun alanıdır. Boşanma davalarında ise maddi manevi tazminat nafaka, ziynet eşyası, velayet, mal rejiminin tasfiyesi, korunma kararı gibi talepler içermektedir. Soy bağı davaları ise kamu düzeninden gelmekte olup yasal aile düzeninin korunmasını amaçlamaktadır.
03
Miras Hukuku
Miras hukuku medeni kanunda düzenlenmiş olup genel hatları ile kanbağı illiyetiyle sonuç doğurmaktadır. Miras hukukunda yasal çerçevede mirasın ne şekilde paylaştırılacağı kanun koyucu tarafından belirlenmiştir. Şayet miras hukukunun yasal çerçevesi dışındaki işlem ve tasarruflarda da miras kalanın ve en temelde miras bırakanın iradesini koruma güvence altına almıştır. Bu sebeple muvazza işlemleri haricinde medeni kanunun ön gördüğü miras payı oranında taksim yapılmaktadır. Ülkemizde sıkça rastlanan halk dilinde mal kaçırma (muvazza) işlemleri içinden zaman aşımı olmaksızın dava yolu ile miras bırakanın tasarruf iptal olur.
06
Gayrimenkul Davaları
Gayrimenkul davaları karşımıza kiracı kiralayan, alım-satım veya kamulaştırma şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Kiracı ve kiralayan arasındaki uyuşmazlıklarda borçlar kanunu temel alınmaktadır. Tahliye yahut kira alacağı uyuşmazlıkları bu kanun uyarınca sonuçlanmaktadır.
07
İş Hukuku
İşçi ve işveren arasındaki hukuki durumun hukuki anlamda açıklanmasıdır. İş kanunu ile işçilerin hakları korunmaktadır. Bir işçinin yasal hakkı olan kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, ücret alacağı yıllık izin alacağı fazla mesai alacağı ulusal gün ve bayram tatili alacağı, hafta tatili alacağı ve manevi tazminata ilişkin alacaklarının güvence altına alınmasıdır.
08
Tüketici hukuku
Tüketici kanunu ile ülkemizde şahıs ve şirket firmalarından alınmakta olan hizmet mal ve emtia alışverişlerinde tüketicinin korunması için vardır. Tüketicinin karşılaşmakta olduğu kusurlu veya kötü hizmet karşısında haklarının korunmasıdır.
09
Ticaret Hukuku
Karşılıklı ticarete dayalı maliyetler ve tüzel kişiliklerin hukuken yasa koruyucu tarafından belirlenen kanunlar ile uygulanmasıdır. Şayet ticaret kanunundaki hükümler iltilafına düşen hallerde iş buluşmazlıklarda buluşmazlıkların çözümü ticaret kanununa göre sonuçlanmaktadır.